49622
Status dostępności:
Szyszyńskie Holendry (Szyszyńskie Holendry 112)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
„Od lekarza do kucharza” jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów. To książka dla wszystkich chorujących; dla tych, którzy nie chcą chorować ani teraz, ani na tzw. starość. I chcą dożyć sędziwego wieku w sprawności fizycznej i intelektualnej. [źródło opisu: https://www.danutamylek.pl/ksiazki/].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej